MESLEKİ VE TEKNİK ALAN ÖĞRETMENLERİNİN %35'İNE EĞİTİM İMKÂNI  
MESLEKİ VE TEKNİK ALAN ÖĞRETMENLERİNİN %35'İNE EĞİTİM İMKÂNI

MESLEKİ VE TEKNİK ALAN ÖĞRETMENLERİNİN %35'İNE EĞİTİM İMKÂNI

2019 yılı sonunda 18 bin 4 mesleki ve teknik alan ve atölye öğretmeninin mesleki gelişim eğitimi tamamlandı. Böylece 2019 yılında öğretmen eğitimi ile ilgili konulan hedefe ulaşıldı. Hatta konulan hedefin üzerine çıkılıp iş başı ve mesleki gelişim eğitimi alan öğretmen sayısı 2018 yılına göre 7 kat arttı.

Mesleki ve teknik ortaöğretimde son bir yılda atılan adımların sürdürülebilirliğinin sağlanmasında önemli bir yere sahip olan ve mesleki alanlardaki güncel gelişmeleri takip etmeyi sağlayan alan öğretmenlerinin iş başı eğitimleri ve mesleki gelişim eğitimleri ile ilgili kapsamlı bir paket hazırlanmıştı. 
 
2019 yılı sonuna konulan hedefe ilk 8 ayda ulaşılınca, hedef güncellenerek kamuoyuna 15 bin alan öğretmeni olarak duyurulmuştu. 2019 yılı sonunda güncel hedef de aşılarak 18 bin 4 öğretmenin mesleki gelişim eğitimi tamamlandı. Böylece 2019 yılında iş başı ve mesleki gelişim eğitimi alan öğretmen sayısı 2018 yılına göre 7 kat arttı.
 
Yeni imzalanan iş birliği protokolleri ile 2019 yılı için iş başı ve mesleki gelişim eğitimi alacak alan öğretmen sayısında önemli artış yaptıklarının altını çizen Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer şunları söyledi: "2019 yılı için başlangıçta 8.400 öğretmenimizin iş başı ve mesleki gelişim eğitimi almasını planlamıştık. Yeni işbirlikleri ile bu sayıyı 10.000'e çıkartmış ve planlamasını da yapmıştık. 2019 yılının ilk sekiz ayında bu hedefe ulaşınca hedefimizi 15 bin öğretmen eğitimi olarak güncelledik. Düzenlediğimiz merkezi ve mahalli eğitimlerde 2019 yılında toplam 18.004 atölye ve laboratuvar dersi öğretmeni iş başı ve mesleki gelişim eğitimi aldı. Böylece bir yılda mesleki ve teknik alan ve atölye öğretmenlerinin %35'i iş başı ve mesleki gelişim eğitimi almış oldu. 2018 yılı ile karşılaştırıldığında da iş başı ve mesleki gelişim eğitimi alan öğretmen sayımızı 2018 yılına göre 7 kat artırmış olduk."
 
Eğitimlerin %95'i sektörlerle iş birlikleri kapsamında
Mesleki ve teknik eğitim alanında sektörlerle işbirliklerine büyük önem verdiklerini ve çok güçlü iş birlikleri kurduklarının altını çizen Özer şunları söyledi: "Bu iş birliklerinin meyvelerini kısa vadede almaya başladık. 2019 yılında 18 bin 4 öğretmenimize verdiğimiz iş başı ve mesleki gelişim eğitimlerinin %95'ni sektörlerle kurduğumuz iş birlikleri sayesinde verdik. Bu sonuç mesleki ve teknik eğitimde sektörlerle kurulan güçlü iş birliklerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bu sürece katkı veren Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüze, çalışma arkadaşlarıma, sektör temsilcilerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.