MESLEK LİSELERİNDEN EKONOMİYE 8 AYDA 171 MİLYON LİRALIK KATKI  
MESLEK LİSELERİNDEN EKONOMİYE 8 AYDA 171 MİLYON LİRALIK KATKI

MESLEK LİSELERİNDEN EKONOMİYE 8 AYDA 171 MİLYON LİRALIK KATKI

Bu yılın ilk 8 ayında, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde yapılan üretimden 171 milyon lira gelir elde edildi.

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde yapılan üretimden en büyük çok gelir sağlayan iller sırasıyla Ankara, Antalya ve Hatay oldu. 
 
Ankara'da ilk 8 ayda Ankara'da 14, Antalya'da 11 ve Hatay'da 9 milyon liralık üretim gerçekleştirildi.
 
En fazla geliri Mersin Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sağladı. 5 milyon liralık üretim yapan Mersin Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni 3,8 milyon liralık üretimle Hatay Dörtyol Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 3,6 milyon liralık üretimle Çanakkale Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi izledi.
 
Bu yılın ilk 8 ayında en fazla gelir konaklama ve seyahat hizmetleri alanında sağlandı. 59 milyon liralık üretim yapılan konaklama ve seyahat hizmetleri alanını 32 milyon liralık üretimle mobilya ve iç mekan tasarımı alanı ve 28 milyon liralık üretimle yiyecek içecek hizmetleri alanı takip etti.
 
2018'in ilk 8 ayı ile karşılaştırıldığında 2019'un aynı döneminde gelirde yüzde 38'lik artış yaşandı.
 
Hazine kesintisi yüzde 1'e düştü
Döner sermaye gelirlerinden hazine kesintisinin 2018 yılı sonunda yüzde 15'den yüzde 1'e düşürülmesinin üretim artışı sağladı. 
 
Uygulamalı eğitim imkanı veren ve öğrencilere sektörün istediği becerilerin kazandırılması ve kalıcı kılınmasında büyük fırsat sunan işletmelerdeki üretimi artırma çalışmaları devam ediyor. Böylece mezunlar, mezuniyet alanlarında istihdam imkanlarını da artırmış olacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.