BAKAN ÖZER, ŞEHİT İLHAMİ ÖZENÇ ORTAOKULU AÇILIŞ TÖRENİ'NE KATILDI  
BAKAN ÖZER, ŞEHİT İLHAMİ ÖZENÇ ORTAOKULU AÇILIŞ TÖRENİ'NE KATILDI

BAKAN ÖZER, ŞEHİT İLHAMİ ÖZENÇ ORTAOKULU AÇILIŞ TÖRENİ'NE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara Pursaklar'da Şehit İlhami Özenç Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara'da Şehit İlhami Özenç Ortaokulu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada 17 Haziran'da okullar kapandıktan sonra ilk defa 4 farklı yaz okulu ile öğrencileri buluşturduklarını ifade etti. 1 milyon öğrencinin istedikleri yerde bilim, sanat, İngilizce ve matematik alanında yaz okullarına katıldıklarını belirten Özer, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını da çok erken başlattıklarını dile getirerek şunları söyledi: 
 
"17 Haziran'dan bir hafta sonra İstanbul'da tüm okul yöneticilerimizle 2022-2023 eğitim öğretim yılında okulların temizlik, kırtasiye malzemesi, küçük onarımları, büyük onarımları, donatımlarıyla ilgili her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çok kapsamlı bir istişare toplantısı yaptık. Bu sembolik toplantımızı daha sonra Ankara'da yaptık, İzmir'de yaptık, Erzurum'da yaptık. Artık her gittiğimiz ilde okul yöneticilerimizle bir araya geliyoruz. Okul yöneticilerimiz tatil yapmadan okulları yeni döneme hazırlamak için gece gündüz çalışıyor ve Millî Eğitim Bakanlığı olarak şunu göstermek istiyoruz: Yıllardan beri hükûmetin eğitime bu kadar yatırım yapmasına rağmen sanki Millî Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılayamıyormuş gibi bir yanlış algıyı ortadan kaldırmak ve okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü gücümüzün, kapasitemizin olduğunu tüm kamuoyuna duyurmak... 2022-2023 eğitim öğretim yılı başladığı zaman da öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz yepyeni binalara, sorunlara çözülmüş, çok güzel eğitim ortamlarına kavuşsunlar istiyoruz." 
 
"Kayıtlardaki bağış konusunu ortadan kaldırmak istiyoruz"
Bakan Özer, kronik bir problem hâline geldiğini belirttiği kayıtlardaki bağış konusunu ortadan kaldırmak istediklerinin altını çizdi. Özer şunları kaydetti: "Tüm illerimizde, tüm il müdürlerimizi alarma geçirdik. Okul yöneticilerimiz kesinlikle okula kayıtlarla bağış almayacak. Bir veli isterse okulun güçlenmesi için okul aile birliğine bağış yapabilir. Ama kayıtla kesinlikle ilişkilendirilmeyecek. Allah'a şükür, bu süreçte çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Yanlışlık yapan 65 okulumuza da teftiş kurulumuz gerekli incelemeleri yapıyor."
 
Millî Eğitim Bakanlığı nasıl yardımcı kaynaklarla ilgili problemi çözdüyse bağış konusunun da çözüleceğini vurgulayan Bakan Mahmut Özer, 19 yılda derslik sayısının 300 binden 857 bine çıkarıldığını, yüzde 50'nin altında olan okullaşma oranlarının ise yüzde 90'lara ulaştırıldığını belirterek bunun kolay olmadığını anlattı. Özer; bunu devletini, milletini aşkla sevip onu daha iyi noktalara taşımak için yüreği olan bir liderin yapabileceğini belirterek o liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti. 
 
Ankara'nın eğitim yatırımı bütçesine de değinen Özer, başkente son yılların en büyük bütçesinin verildiğini kaydetti. 4.3 milyar liralık bütçenin yatırımlar nihayetlendiği zaman 6-7 milyar liraya ulaşacağını söyleyen Bakan Özer, "Ankara'nın tüm okullarının ihtiyaçlarını karşılamak, daha iyi noktaya getirmek bizim boynumuzun borcu. Beşeri sermayeyi ne kadar nitelikli bir şekilde yetiştirebilirsek ne kadar güçlü bir şekilde, dünyadaki akranlarıyla rekabet edebilir duruma getirebilirsek bu ülke, bu devlet ebet müddet varlığını sürdürmeye devam edecek."
 
El birliği yaparak emin adımlarla çok daha güzel, barışçıl, huzur içinde yaşayan vatandaşının imkânlarını çok daha iyi noktalara taşıyan bir ülke olma yolunda aşkla şevkle çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Özer, öğretmenlerin de yaz döneminde yoğun çalışmalarına devam ettiğini söyledi. 
 
Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik için başvuran 614 bin öğretmenden yaklaşık 90 bine yakınının yüksek lisans ve doktora diploması olduğu için sınavdan muaf olduğunu kaydeden Özer, "Öğretmenlerimiz müsterih olsunlar, inşallah bu süreç çok suhuletli bir şekilde bitecek ve 2023 yılında çok büyük sayıda uzman öğretmen ve başöğretmenle Millî Eğitim Bakanlığı, çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir." dedi.
 
Öğretmenlerin ve öğrencilerin daha kaliteli eğitime ulaşması, velilerin sürekli yeni eğitimlerle desteklenmesi için çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Bakan Özer, okula adı verilen Şehit İlhami Özenç ve tüm şehitlere rahmet diledi. Özer, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek açılışın hayırlı olmasını temenni etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.